ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Tο χιόνι που «παγώνει» τους ώμους του Χελμού, δίνει το … εισιτήριο τους σκιέρ, για να αφεθούν στην απόλαυση που προσφέρει η ισορροπία πάνω στον πάγο.

Το 1988 άρχισε να λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο στη θέση Ξηρόκαμπος, σε απόσταση 14 χλμ. από την υπέροχη πόλη των Καλαβρύτων. Ο ορεινός αυτός τόπος αξιοποίησε το πλεονέκτημά του που ήταν το χιόνι, και τις θαυμάσιες βουνοπλαγιές του Χελμού που σε μεγάλη έκταση είναι καλυμμένες από ελατοδάση.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο από 1.650 έως 2.340 μέτρα. Λειτουργούν επτά (7) αναβατήρες (2 αρχαρίων, 2 τύπου καρέκλας και 3 συρόμενοι) με συνολική δυνατότητα μεταφοράς 5.000 ατόμων ανά ώρα, που εξυπηρετούν 12 πίστες όλων των επιπέδων συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων.

Ακόμη διαθέτει πίστες cross country ski, μονοπάτια ορειβατικού σκι και μονοπάτια πορείας και ορειβασίας.
Υπάρχουν τρία κτίρια υποδοχής χιονοδρόμων και επισκεπτών για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό.Οι χώροι στάθμευσης είναι άνετοι, ενώ διαθέτει σταθμό Α΄ Βοηθειών, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και σχολή σκι.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά κατά τη χειμερινή περίοδο, η οποία διαρκεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου. Οι επισκέπτες του κέντρου φθάνουν τους 100.000 κατά τη χειμερινή περίοδο και είναι στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας και όλων των επιπέδων γνώσης του σκι.

Αν ενδιαφέρεστε για μια … αφ’ υψηλού γνωριμία με την κωμόπολη τον Καλαβρύτων, έχετε μεγάλα περιθώρια επιλογών!
Είτε ερασιτεχνικά, είτε με διάθεση πρωταθλητισμού, οι πτήσεις στον ουρανό των Καλαβρύτων συγκινούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κόσμο.

Απογειώσεις γίνονται από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στις κεραίες, με προορισμό προσγείωσης είτε προς την Κοιλάδα των Λουσών είτε προς τα Καλάβρυτα & το Ηρώο Εθνικής Παλιγενεσσίας.

Ο αεραθλητισμός, ερασιτεχνικά ή με διάθεση πρωταθλητισμού τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους λάτρεις αυτού του σπορ στον ουρανό των Καλαβρύτων, μιας και οι θέσεις που διαθέτει είναι πολλές. Έτσι αν θελήσετε να απολαύσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς μη διστάσετε να επισκεφθείτε τα βουνά και να το απολαύσετε!

Οποταμός Λάδωνας μπορεί να θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ελλάδα, προσφέρεται όμως και για αρχάριους. Σε συνδυασμό με το συναρπαστικό άγριο τοπίο η περιοχή συγκαταλέγεται στις προνομιούχες για καγιάκ και ράφτινγκ. Καλού – κακού, οι έμπειροι εκπαιδευτές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης (Ν.Α.Ο.Δ. – Τηλ. 6937 952 787 ) εγγυώνται την ασφαλή κατάβασή σας. Οι περιοχές στο Λάδωνα ποταμό και στη Λίμνη του Λάδωνα προσφέρονται και για Ποδηλασία.

Rafting στον Ερύμανθο

Ο ποταμός Ερύμανθος… τρέχει όλο το χρόνο ασταμάτητα. Μαζί του, τρέχουν και οι αθλητές του rafting που εξκινώντας από τα Τριπόταμα του Δήμου Αροανίας φτάνουν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία διανύοντας 40 χιλιόμετρα μέσα από ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Η ωραιότερη διαδρομή είναι από τα Τριπόταμα έως τη θέση Βιδιάκι.

Από τους πρόποδες του Χελμού θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ορεινού ποδηλάτου, ακολουθώντας απλές διαδρομές ή δύσβατα μονοπάτια. Η ποδηλασία βουνού που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς είναι μια πολλαπλή πρόκληση επιδεξιότητας, καθώς η ισορροπία, η αυτοσυγκέντρωση και η αντοχή είναι απαραίτητα στοιχεία αφού τα μονοπάτια είναι πιο σύνθετα λόγω των συνθηκών και της φύσης του εδάφους.

Με προϋπόθεση την αποφασιστικότητα αλλά και την τεχνική για τη θέση του σώματος, την αλλαγή κατεύθυνσης, την ανάβαση και την κατάβαση η περιοχή των Καλαβρύτων προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία και μπορεί να σας χαρίσει ξεχωριστές συγκινήσεις ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Η πεζοπορική διαδρομή Καλάβρυτα – Διακοπτό, στο στενό φαράγγι του Βουραϊκού, μπορεί να γίνει και με ποδήλατο. Μια πολύ ωραία επίσης πρόταση για μια ήρεμη βόλτα με το ποδήλατο που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας είναι ο γύρος της πόλης, όπου ταυτόχρονα μπορείτε να ξεναγηθείτε στα αξιοθέατα και να κατατοπιστείτε στις γωνιές της πόλης μας.

Πεζοπορία – Ορειβασία, αν έχετε ξεχάσει τι θα πει περπάτημα και μάλιστα σε τοπία ειδυλλιακά και κλίμα άκρως υγιεινό, είναι σίγουρο ότι στα Καλάβρυτα θα το θυμηθείτε και δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να διασχίσετε με τα πόδια περιοχές στις οποίες δε φτάνει η βοή των Ι.Χ. Αυτή η άγρια ομορφιά είναι που θα σας ανταμείψει και θα κάνει καλό και στην υγεία σας.

Πεζοπόροι και ορειβάτες με εμπειρία ή και πρωτάρηδες θα βρουν λύσεις στα βουνά των Καλαβρύτων, τα οποία βρίθουν από μύθους, ομορφιές και ευχάριστα εμπόδια για όσους αρέσκονται στις δύσκολες αναβάσεις.

Από το χωριό Κέρτεζη μπορεί να γίνει ανάβαση στην κορυφή Τρεις Γυναίκες (1795μ.), ακολουθώντας μια ρεματιά που μας βγάζει στην κορυφογραμμή και στην κορφή σε 2½ ώρες περίπου.Για τις διαδρομές πεζοπορίας και ορειβασίας που σας προτείνουμε χρειάζονται μόνο δύο πράγματα: Διάθεση και προσοχή. Και πάνω απ’ όλα οργάνωση.

4X4 Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Λιμνη Τσιβλού & Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος.

Πρόκειται για δύο από τις πιο γνωστές διαδρομές που λατρεύουν οι φίλοι του offroad αυτοκίνητου.

Για τις διαδρομές αυτές ενδείκνυνται ψηλά jeep, διότι ο δρόμος δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής η ομορφιά της Φύσης θα σας αποζημιώσει και θα επιβεβαιώσει την επιλογή σας, για τις εξορμήσεις σας στην γύρω περιοχή των Καλαβρύτων.

Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Λίμνη Τσιβλού, Σύνολο διαδρομής περίπου 30χλμ.

Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, Σύνολο διαδρομής περίπου 25χλμ.

Δραστηριότητες – Photo Slideshow

SPA PHOTO GALLERY

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Επιλέξτε 2 διανυκτερεύσεις (+1 δώρο) απο Κυριακή έως Πέμπτη για 2 άτομα με πρωϊνό ΜΟΝΟ με 160€!

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ RANDOM PHOTO

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ONEIRO RESORT | info (at) oneiroresort.com
Κ. Ζαχλωρού, Καλάβρυτα, Πελοπόννησος
Τηλ.
+30 269 202 4100, +30 698 085 7584
ΜΗΤΕ: 0414K10000054500